Dita Evropiane e Statistikave

20 tet 2017 - 20 tet 2017
Muzeu Historik Kombëtar, Salla UNESCO, ora 15.00-16.30

Dita Evropiane e Statistikave është një mundësi për të rritur informimin e publikut mbi rëndësinë e statistikave zyrtare si një e mirë publike.

Kjo ditë do të synojë shkëmbimin e eksperiencave me publikun e gjerë, politikëbërësit, bizneset, komunitetin hulumtues, mediat dhe qytetarët mbi përdorimin e statistikave zyrtare.

Gjatë kësaj dite, INSTAT, në bashkëpunim me Bashkinë e Tiranës dhe Minsitrinë e Financave do të organizojnë një event publik me qëllim rritjen e ndërgjegjësimit në përdorimin e statistikave. Gjatë këtij eventi do të përdoren mjete vizive për të promovuar statistikat si një e mirë publike.

Video interaktive mbi statistikat kryesore në Shqipëri

Kliko videon më poshtë

 

Dokumentet e Aktivitetit